Upptining

Upptining - Så här funkar det

Om du vill säkerställa kvaliteten på den mat du tinar upp gäller samma princip som vid infrysning vilket är att så snabbt som möjligt tina upp produkten till önskad temperatur. Har köttet frysts in snabbt så frigörs mindre vätska under tiningsprocessen och den goda kvaliteten kvarstår.

Kontakta oss

Upptining luft

Metoder

På vår anläggning finns tre valmöjligheter för upptining.

En valmöjlighet är upptining i en rejäl mikrovågsugn för industriellt bruk där fördelen är den snabba processen och därmed extremt kort ledtid för produkten att nå ut till kund vid raska avrop.

Alternativ två är med luft i våra chockfrystunnlar. Ja, ni läste rätt, vi kan tina upp produkter i vindtunnlarna också! Genom en optimering av anläggningen så använder vi tunnlarna med såväl kyla som värme och därmed både snabbinfrysning och luftupptining genom att använda de olika temperaturerna med hjälp av vindens hastighet.

Alternativ tre är upptining i saltlake. Att tina upp kött i saltlake kan ha flera fördelar. Saltlaken kan tränga in i köttet medan det tinar, vilket kan förbättra smaken och göra köttet mer saftigt. Dessutom minskar man behovet av att  tillsätta extra salt efter tillagning och samtidigt minskar risken för bakterietillväxt på köttet, eftersom saltet kan hämma bakterier.

chockfrystunnel
Upptining luft
Upptining luft